English Български

Търсене в сайта:
 
За Борино
Селищна система
Забележителности
Природа
Места за настаняване
Туристически ИнфоЦентър
Продуктов каталог
Полезна информация
Линкове
Проект Trees-Against-Ppoverty
Пеперудения свят на Кастракли
DMS Виденица
Профил на купувача
За нас
Туристически маршрут Мост Кемера
Късноантична станция
Документи Био-Б-Еко
Проект "Граждански диалог"
Моята история
Проект GIVE0EUR HOPE
Проект 7.2 МИРГ БАТАК-ДЕВИН-ДОСПАТ
Граждански контрол върху реформата в съдебната система
Културно предприемачество, културно наследство и сътрудничество
 
Новини Галерия Карта Контакти
Да почистим "Дяволска пътека"

По инициатива на Сдружение Био-Б-Еко, с.Борино и с помощта на Микрофонда на TimeHeroes.org в дните 23-24 април 2016 се проведе двудневно събитие „Да почистим Дяволска пътека” От първоначално заявилите участие 26 доброволци, активно се включиха 14 души, които бяха разделени в две групи. Целите на събитието бяха :
1.Да се маркира цялата Среднопланинска Дяволска пътека-с маркировка и вертикални указателни и информационни знаци
2.Да се съберат множеството отпадъци, предимно ПВС
3.Да се популяризира приключенската пътека.
Мероприятието се проведе успешно, можем да кажем, че поставените цели се постигнаха, за щастие без инциденти и без дъжд по време на самото мероприятие. Над 60 маркировъчни знака се поставиха и около 25 табели с информация и указания за безопасно придвижване по трасето.
Събраните ТБО своевременно се извозиха до регионалното депо в с.Барутин. Доброволците бяха възнаградени от екипа на СНЦ Био-Б-Еко със своеобразно Родопско парти, което се състоя в Ритуалната зала на читалището, като родопските гайди, местните специалитети и млечни продукти бяха основна част от партито.
Екипът на сдружението благодари на всички участници, както и на създадена от 1 октомври 2015 платформа Микрофонда на TimeHeroes.org, която дава възможност за кратко да се осигурят доброволци за най- различни дейности, свързани с конкретни каузи, инициативи.
Сдружението ще продължи да използва активно тази онлайн платформа за привличане на доброволци за бъдещи дейности, целящи популяризиране на община Борино и решаване на конкретни проблеми, предварително идентифицирани.

<< Назад
2005 СНЦ "Био-Б-Еко", Web design Balkan Sys