English Български

Търсене в сайта:
 
За Борино
Селищна система
Забележителности
Природа
Места за настаняване
Туристически ИнфоЦентър
Продуктов каталог
Полезна информация
Линкове
Проект Trees-Against-Ppoverty
Пеперудения свят на Кастракли
DMS Виденица
Профил на купувача
За нас
Туристически маршрут Мост Кемера
Късноантична крайпътна станция от V век -край с.Борино
Документи Био-Б-Еко
Проект "Граждански диалог"
Моята история
2020/004 EUR GIVE-HOPE
Проект 7.2 МИРГ БАТАК-ДЕВИН-ДОСПАТ
Гражданско участие в процесите за модернизация на правораздаването
Проект BGCULTURE-2.001-0093
Проект Био-Б-Еко мярка 7.1
2022/009 EUR GIVE-HOPE
 
Новини Галерия Карта Контакти
Маркиране на туристически марщрут "Връх Виденица-с.Чала-Ягодинска пещера"
През изминалия уикенд /18-19 юни/ успешно се проведе поредната инициатива на сдружение Био-Б-Еко, подкрепена от Микрофонда на TimeHeroes.org Идеята беше с участието на доброволци и екип на сдружението да се възстанови трасето и се опресни туристическата маркировка от връх Виденица до Ягодинска пещера, който маршрут вече може да се използва безопасно от туристите и може да се измине за 4-4,5 часа.
 
 
Включиха се доброволци от Пловдив, младежи и студенти от село Чала, собственици на Къщи за гости от община Борино. Задачата включваше почистването на туристическият маршрут, като се премахнаха храсти и паднали дървета по трасето от 7 км и съответно се обозначи и маркира целият участък. Също така по време на инициативата се прочистиха подходите до Природна забележителност „Дяволски мост и водопадите” и към новата атракция в с.Чала-Орнитоложки пункт, от който могат да се наблюдават птици и диви животни на скалният връх „Свети Илия”.
 

За успешна реализация на акцията, сдружението ангажира двама професионални дървосекачи, въоръжени с моторни триони, които извършиха по-специфичните операции. Част от доброволците, успешно покориха връх ВИДЕНИЦА, където поставиха националният трибагреник. За радост най-вече на доброволците мероприятието приключи без среща с родопската мечка … Екипът на сдружението изказва своята благодарност на платформата TimHeroes.bg, чрез която се набраха така нужните доброволци за провеждането на това начинание. Инициативата е с подкрепата на Микрофонда на TimeHeroes.org

<< Назад
2005 СНЦ "Био-Б-Еко", Web design Balkan Sys